Wie zijn wij?

Ons bureau

Kraanen De Groot is opgericht door Joost Kraanen en Kees de Groot. Beide adviseurs hebben ruime ervaring opgedaan bij gerenommeerde psychologische adviesbureaus, maar kozen in 1994 zeer bewust voor een kleinere schaal. De oprichting van een eigen bureau werd ingegeven vanuit de behoefte assessments en bedrijfspsychologische advisering naar eigen inzichten op een meer persoonlijke wijze en in een kleinschaliger verband uit te oefenen. Ook nu nog zijn dit belangrijke waarden voor Kraanen De Groot. Ons kantoor is gevestigd in het eigentijdse pand van Spaces op de Amsterdamse Zuidas.

joost-kraanen

Joost Kraanen

_DSC3336

Kees de Groot

ellen-van-den-berg

Ellen van den Berg

_DSC3162

Ria Nijssen

Onze visie op het werk

“Kraanen De Groot staat bekend om zijn respectvolle benadering van zowel opdrachtgevers als kandidaten. Capaciteiten, talenten en vaardigheden brengen wij met zowel empathie als professionele distantie in kaart. Onze methoden behoren tot de best practices, en hebben hun waarde bewezen.”

 

“Onze adviseurs werken aan een beperkt aantal opdrachten, zodat zij hun volledige zorg en aandacht kunnen besteden aan het assessment en de rapportage. Bij complexe vraagstukken zijn vaak twee adviseurs betrokken. Zo garanderen we dat de beoordeling uiterst zorgvuldig tot stand komt. Onze rapporten staan bekend om hun concrete, heldere taalgebruik en pragmatische adviezen. Zij vormen een uitstekende basis voor het besluiten over een aanstelling, het voeren van ontwikkelingsgesprekken, het maken van persoonlijke ontwikkelingsplannen of het formuleren van leerdoelen voor een opleiding.”

 

“Onze visie op het vak en onze jarenlange ervaring maken dat de dienstverlening van Kraanen De groot verder gaat dan het zorgvuldig uitvoeren van assessments. Opdrachtgevers beschouwen ons ook als waardevolle gesprekspartners op strategisch niveau.”

Wij staan voor een gedegen en professionele aanpak. Het klinkt zo eenvoudig – de juiste persoon op de juiste plek -, maar dat is het vaak niet. Het beoordelen van de kwaliteit en het potentieel van mensen in organisaties is een vak apart, dat wij met veel liefde uitoefenen. Opdrachtgevers en kandidaten kunnen dan ook rekenen op onze persoonlijke, oprechte aandacht. Om de capaciteiten, vaardigheden en talenten van een kandidaat in kaart te brengen, maken wij gebruik van de ‘best practices’ die er op de markt beschikbaar zijn. Uit ons ruime repertoire kiezen wij die assessment simulaties die op de functie en op de cultuur van de opdrachtgevende organisatie zijn toegesneden. Dit vullen wij aan met een persoonlijkheidsonderzoek, een capaciteitenmeting en, uiteraard, een uitgebreid interview met de kandidaat. Deze zorgvuldige procedure, die toetsbaar is doordat wij lid zijn van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), maakt het mogelijk een helder advies te geven over de mogelijkheden en beperkingen van een kandidaat.

 

Onze adviseurs werken aan een beperkt aantal opdrachten, zodat zij hun volledige zorg en aandacht kunnen besteden aan het assessment en de rapportage.  Bij complexe vraagstukken zijn vaak twee adviseurs betrokken. Zo garanderen  we dat vanuit meerdere invalshoeken naar een kandidaat gekeken wordt en dat  de beoordeling uiterst zorgvuldig tot stand komt. Onze rapporten staan bekend om hun concrete en heldere taalgebruik.

Zij vormen een uitstekende basis voor het besluiten over een aanstelling, het voeren van ontwikkelingsgesprekken, het maken van persoonlijke ontwikkelingsplannen of het formuleren van leerdoelen voor een opleiding.